09-20 (09-18) SE AVVIKENDE TIDER

Pakkeliste til høstturen

Publisert: 21.09.2018

Høstferien er tiden da mange nordmenn ikler seg turtøy og legger ut på kortere eller lengre turer i skogen og på fjellet. Men høsten er også tiden for synkende temperaturer, regn og vind, og er man først blitt kald og våt er det sjelden morsomt å være ute i ruskevær. Slik legger du grunnlaget for en vellykket turopplevelse uansett vær.


Shop0139_togetherness_digital-article_01 hoestmote for familien_kongssenteret_article elements 17

Lag-på-lag-påkledning er alltid det som fungerer best på tur. Da kan du enkelt regulere varmen etter behov. Helt ytterst bør du ha en skalljakke som er både vind- og vanntett, og aller helst bør den puste godt også. Er du ekstra frossen av deg eller skal ut i kjøligere temperaturer, er en litt tykkere variant med foring et godt valg. Turbuksene bør ikke være så trange at de hemmer fri bevegelse, men det aller viktigste har du helt nederst. Invester i gode, vanntette sko som gjerne gir litt støtte til ankelen og har gode såler. Da slipper du å skli på vått høstløv og holder føttene tørre og varme.

Shop0139_togetherness_digital-article_01 hoestmote for familien_kongssenteret_article elements 18
Shop0139_togetherness_digital-article_01 hoestmote for familien_kongssenteret_article elements 19

Lytt til erfarne turfolk og velg ull eller superundertøy helt innerst. Dersom du blir svett og våt, transporterer disse plaggene fuktigheten bort fra kroppen, slik at du ikke blir kald. Ull er også velegnet som mellomlag, men fleece er et smart og funksjonelt alternativ. Husk å sørge for riktig næring underveis! Noe varmt å drikke i termosen gjør underverker for kropp å sjel, og gir ny energi til resten av turen.

Shop0139_togetherness_digital-article_01 hoestmote for familien_kongssenteret_article elements 110

 

God tur!

*Med forebehold om utsolgt eller ikke tilgjengelig vare.